ΠΑΟ ΑΛΦΑΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ 0-5 : Πήρε...Άλφα με τόνο στο...Β'

Μέσα σε 45 κατάφερε να το κάνει 0-5. Αυτόν το αριθμό σε λεπτά της ώρας χρειάστηκε ο Αστέρας μας για να μετατρέψει την «μεγάλη αγάπη των απανταχού παγκοσμίως ιστιοπλόων» στην επιβράβευση με… 5 «όσκαρ»  μιας νέας έκδοσης του «όσα παίρνει ο άνεμος» που αυτή την φορά «γυρίστηκε» στο ποδοσφαιρικό γήπεδο του γραφικού χωριού της Αλφά.  Και αν χρονικά δεν μπορεί να θεωρηθεί «υπερπαραγωγή», αλλά «ταινία μικρού μήκους» τα «αγαλματίδια» έχουν ικανούς πρωταγωνιστές που μπορούν δικαιωματικά να δοθούν. Για «πρώτο αντρικό ρόλο» σε Αντώνη Παπαδάκη, που με την απόκρουση του που συνοδεύτηκε και από δοκάρι στο πρώτο ημίχρονο, κράτησε το απόλυτο μηδέν για την εστία του, αλλά και στον Δημήτρη Ρηγάκη που πέτυχε δυο τέρματα, αλλά και με την έξυπνη εκτέλεση πλαγίου, έδωσε την ευκαιρία στον Αλέξη Κοντορινάκη να ανοίξει το σκορ. Βραβείο για «σκηνοθεσία» στον Ηλία Ασπρομάτη που φώναξε «cut» στους παίκτες του για την νευρικότητα που είχαν από την έλλειψη γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Για το «σενάριο», όπου ο Αστέρας του 0-0 στο πρώτο ημίχρονο μπήκε με γκολ «από τα αποδυτήρια» στην επανάληψη και έδωσε μια διαφορετική εικόνα στην συνάντηση και το τελικό αποτέλεσμα. Βραβείο φυσικά απονέμεται και στην «μουσική» καθώς δεν είναι και λίγο να δημιουργείς «καλλιτεχνική υπόκρουση» πανηγυρίζοντας πέντε τέρματα μέσα σε ένα ημίχρονο και φυσικά ένα ακόμη «αγαλματίδιο» για πρωτοεμφανιζόμενο «ρόλο» στον Κωστή Πρινιανάκη που συνόδεψε μια ακόμη πολύ καλή εμφάνιση, αυτή την φορά και με γκολ. Σύνολο λοιπόν πέντε.

«Αλφάδιασε» τις... 5 γωνιές του Αστεριού»

 Όσα και τα γκολ που σημείωσε ο Αστέρας μας από το πρώτο κιόλας λεπτό της επανάληψης, όταν μετά από εκτέλεση πλαγίου άουτ από τον Ρηγάκη από αριστερά, ο Αλέξης Κοντορινάκης που βρήκε δίχτυα για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική με κοντινό πλασέ, άνοιξε το σκορ, εμφανίζοντας μια κρυφή «πτυχή», που δεν είχε παρουσιάσει τις προηγούμενες χρονιές. Από εκεί και πέρα η ατομική προσπάθεια και το γύρισμα του «ανεβασμένου» Παύλου Χατζιάδη στο 52’ έδωσε την ευκαιρία στον Δημήτρη Ρηγάκη με κοντινό σουτ να στείλει την μπάλα στον «ουρανό» των διχτύων των γηπεδούχων. Στην συνέχεια το γνωστό «δίδυμο» Ρηγάκη- Ρότζεν συνδυάστηκε και ο τελευταίος με σουτ διαμόρφωσε το 0-3 για τους «κυανοκίτρινους». Αντιστρόφως ανάλογη ήταν η φάση του 85’ όταν ο Ρότζεν έκανε ατομική προσπάθεια από τα δεξιά και «έσπασε» την μπάλα στον Ρηγάκη που με πλασέ στην κενή εστία διπλασίασε τα προσωπικά του επιτεύγματα ανεβάζοντας το σκορ στο 0-4. Και αν όλοι πίστεψαν ότι είχε φτάσει το «The end», ο μικρός Κώστας Πρινιανάκης είχε διαφορετική άποψη. Με μια σέντρα – σουτ στο 88’ πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ, «σφραγίζοντας» χαρακτηριστικά το 4Χ4 στα φετινά επίσημα του Αστέρα μας. Και μιας και κάνουμε αναφορά στους μικρούς, δεν πρέπει να παραλείψουμε το δοκάρι του Κριστιάν Τσακάλι που σαν «Διόσκουρος» του Κώστη Πρινιανάκη, ήθελε να δώσει και εκείνος το δικό του στίγμα στην συνάντηση στην Αλφά.3

Αστέρας Ρεθύμνου  : Παπαδάκης, Πρινιανάκης, Κασέλας, Παναγιωτάκης, Ψυχουντάκης (51’ Βουτσάς), Σαρρής (55’ Βαβουράκης), Μαραθιανός, Κοντορινάκης (63’ Τσακάλι), Χατζιάδης (65’ Βάρδας), Ρότζεν, Ρηγάκης.