ΛΙΒΑΣ - ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ 2-1 : Είχαν <<αέρα>> λίβα στο καταχείμωνο οι <<μπέμπηδες>>...

Ήταν η καλύτερη φετινή τους εμφάνιση. Ομάδα που μπορεί να της έλειπε η εμπειρία, καθαρά λόγω μέσου όρου ηλικίας, όμως η εικόνα που παρουσίασε κέρδισε «μπόλικο» χειροκρότημα, πλατιά χαμόγελα και πλήθος από εγκωμιαστικά σχόλια. Οι πιτσιρικάδες του Κεραυνού μας, η ομάδα με τον πιο χαμηλό με διαφορά μέσω όρο ηλικίας στο πρωτάθλημα της Β’ ΕΠΣΡ, πρόσφερε απλόχερα στον Κυριακάτικο αγώνα της με τον Λίβα πολλές υποσχέσεις, σε όσους την πιστεύουν και την παρακολουθούν στην προσπάθεια της στην δεύτερη ιεραρχικά κατηγορία των ερασιτεχνικών μας πρωταθλημάτων. Έστω και αν το μεγαλύτερο μέρος του ρόστερ της είχε δώσει μια ημέρα πριν αγώνα για το πρωτάθλημα Νέων, της Κ-16, δεν έδειξε κουρασμένη. Έδειξε μια αξιοθαύμαστη φρεσκάδα, ένα πλούσιο σε ποικιλία ταλέντο και «κοίταξε στα μάτια» την ομάδα που βρίσκεται στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα της κατηγορίας. Οι «μπέμπηδες» του Παναγιώτη Καραντάθα άφησαν πίσω τους, τα βαριά σκορ των πρώτων αγωνιστικών, αλλά και την πτώση ψυχολογίας που εμφάνιζαν συνήθως όταν δέχονταν τον πρώτο γκολ και με τον «αέρα» που προκαλεί η νεανική φιλοδοξία, έπαιξαν το ποδόσφαιρο που τους αρέσει και τους διασκεδάζει. Κυκλοφόρησαν με το γνωστό κουραστικό για τους αντιπάλους τους passing game την μπάλα σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου, δημιούργησαν συνδυασμούς, απρόβλεπτους για την ηλικία τους στα μάτια των αντιπάλων και όταν βρίσκονταν σε κατάσταση άμυνας, είχαν την απαραίτητη αλληλοκάλυψη.  

Οι φωνές ήταν σε διαφορετικό τόνο.

Όσοι γνωρίζουν τον Παναγιώτη Καραντάθα, τον «δάσκαλο» των μικρών «καναρινιών» ξέρουν ότι δεν έχει θέση σε κάποιο από τα καθίσματα του πάγκου. Για όσο διαρκέσει η κάθε συνάντηση της ομάδας του θα είναι όρθιος μπροστά από αυτόν και πάντα θα κατευθύνει. Χωρίς να σηκώσει τα χέρια του. Απλά υπενθυμίζοντας στον κάθε έναν από τους μικρούς του, τον χρόνο, την ταχύτητα, την πιο σωστή τοποθέτηση. Σε αυτό το ματς οι οδηγίες ήταν σε διαφορετικό τόνο. Έβλεπε μια ομάδα να αποδίδει όσο πιο κοντά γινόταν σε αυτό που ήθελε. Είδε αυτή την φορά τους μικρούς να δημιουργούν σε μεγάλο βαθμό και πιο μεγάλη ποικιλία. Είδε τον Κανέλη να αποκρούει εκπληκτικά σουτ του Μικελάτου στο 10’, την κεφαλιά του Δρανδάκη από πολύ καλή θέση στο 25’ να καταλήγει και αυτή στα χέρια του τερματοφύλακα του Λίβα. Το φάουλ του Θεοδοσουλάκη στο 39’ να περνάει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων και ακόμη και όταν οι «κιτρινόμαυροι» του βρέθηκαν πίσω στο σκορ σε ένα κομβικό για την συνάντηση σημείο, (43’), όταν βγήκαν ξανά στο γήπεδο, ήταν ακόμη καλύτεροι. Ο Θεοδοσουλάκης ξανά θα στείλει με σουτ στο 50’ δίπλα από την αριστερή συμβολή των δοκών της εστίας του Κανέλη. Όμως στην φάση του 66’ τα «καναρίνια» δεν λάθεψαν και έδωσαν φάση για σεμιναριακή ανάλυση. Ο Μικελάτος μετά από πίεση θα κλέψει την μπάλα από τον αντίπαλο του Μίτου, θα κάνει βαθιά μπαλιά στον Δρανδάκη που ήδη έκανε κίνηση εκεί που έπρεπε και με όμορφο διαγώνιο σουτ ισοφάριζε, δίνοντας νέα διάσταση στο παιχνίδι.

Νικήθηκαν από στημένο…

Τελικά οι «μπέμπηδες», που έβαλαν «δύσκολα» στους παίκτες του Λίβα, τελικά νικήθηκαν από κόρνερ και κοντινό σουτ του Κανακάκη στο 73’. Όμως και για αυτό το γκολ είχαν «απάντηση» έστω και αν ήταν χωρίς την αλλαγή του τελικού αποτελέσματος. Τα σουτ του Ντεμάϊ, με την σέντρα στο 74 και η εκτέλεση φάουλ του Χριστοδουλάκη στο 83’, πέρασαν λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Κανέλη στερώντας στους μικρούς του Κεραυνού μας την ευκαιρία κατάκτησης του δεύτερου φετινού τους βαθμού.

  ΚΕΡΑΥΝΟΣ (Π. Καραντάθας) :Παπαδομιχελάκης, Δρανδάκης, Κούρο. Μελαδάκης, Καπετανάκης, Μικελάτος, Γιούσι (60’ Ταχτατζής), Σπαντιδάκης (70’ Παλάσσης), Θεοδοσουλάκης, Χατζηπαράσχος(67’ Ντεμάϊ), Γκάκι (51’ λ.τ. Χριστοδουλάκης).