Αστερίτες… και Αστερίτισσες… μιλούν για την πρόκληση της Α’ Εθνικής ποδοσφαίρου Γυναικών (videos)!

Η εποχή… Α’ Εθνικής ξεκίνησε για την γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου του ΑΟΝ Αστέρα και άπαντες βλεπουν με αισιοδοξία αυτή την παρθενική συμμετοχή της ομάδας στις κορυφαίες της Ελλάδας.

Τα κορίτσια, η διοίκηση αλλά και το τεχνικό επιτελείο αντιμετωπίζουν με ενθουσιασμό την μεγάλη αυτή πρόκληση και μιλώντας στο www.neosasteras.gr δεν έκρυψαν την χαρά τους για αυτή την συγκυρία που τους φέρνει στα σαλόνια της μεγάλης κατηγορίας.

Για την έναρξη της προετοιμασίας και τη νέα σεζόν μίλησαν στην κάμερα του www.neosasteras.gr ο πρόεδρος Νίκος Παπαδάκης του Αντωνίου, το μέλος ΔΣ και υπεύθυνος του γυναικείου τμήματος του ΑΟΝ Αστέρα Κώστας Μάκρας, ο προπονητής Κυριάκος Γρηγοράκης και οι ποδοσφαιρίστριες Ελευθερία Δαφέρμου, Ειρήνη Δρακάκη και Ελευθερία Σιώη.

Νίκος Παπαδάκης (πρόεδρος ΑΟΝ Αστέρα)
«Δικαιώθηκαν οι κόποι που έχουμε κάνει τα τελευταία χρόνια και η προσπάθεια τέλεσε καλώς και βρεθήκαμε στην Α’ Εθνική, όπου πιστεύω πως θα είμαστε μια ομάδα αρκετά ανταγωνιστική. Βλέπουμε τα τελευταία χρόνια ότι γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια από την ΕΠΟ αλλά και από το Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο να ενισχυθεί πάρα πολύ το γυναικείο ποδόσφαιρο. Εμείς έχοντας μια ομάδα που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία 5-6 χρόνια, συνεχίζουμε και πιο μπροστά με την δημιουργία Ακαδημίας, αλλά και ότι άλλες συνθήκες χρειάζεται για να υπάρχει συνέχεια στο γυναικείο ποδόσφαιρο στο Ρέθυμνο».

Κώστας Μάκρας (μέλος ΔΣ και υπεύθυνος Γυναικείου Τμήματος ΑΟΝ Αστέρα)
«Για εμάς είναι τιμή και πρόκληση που η ομάδα θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην Α’ Εθνική. Αποτελεί την ανταμοιβή των κοριτσιών για την προσπάθεια που έχουν κάνει τόσα χρόνια. Η χρονιά που ολοκληρώθηκε δεν μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις λόγω κορωνοϊού, θα θέλαμε να πανηγυρίσουμε την άνοδο με τον κόσμο μας, κάτι που δεν μπορέσαμε. Ελπίζουμε με τη νέα χρονιά να φτιάξουν τα πράγματα και να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο, όπου αυτό είναι το ζητούμενο να ευχαριστηθεί ο κόσμος το θέαμα. Αυτά που μπορούμε να περιμένουμε από τον ΑΟΝ Αστέρα τη νέα χρονιά, είναι πολλή δουλειά από όλους και να είμαστε μια ανταγωνιστική ομάδα για όλους τους αντιπάλους».

Κυριάκος Γρηγοράκης (προπονητής ΑΟΝ Αστέρα)
«Συγχαρητήρια στον ΑΟΝ Αστέρα για την άνοδο στην Α’ Εθνική. Είμαι πανευτυχής που βρίσκομαι στην ομάδα. Οι προσδοκίες είναι μεγάλες. Φυσικά πάνω από όλα να είμαστε υγιείς, να είμαστε καλά ώστε να καταφέρουμε να προβάλλουμε το γυναικείο Ρεθυμνιώτικο ποδόσφαιρο. Η πρώτη μου εντύπωση είναι πάρα πολύ θετική, εύχομαι να πάνε όλα καλά. Από την πλευρά μου, θα κάνω ότι μπορώ να δώσω αυτά που χρειάζονται, ώστε να έχουμε μια ομοψυχία, οικογενειακή γαλήνη και μέσα από το ποδόσφαιρο να δημιουργήσουμε προσωπικότητες και πάνω από όλα πολλές νίκες για τον Αστέρα Ρεθύμνου».

Ελευθερία Δαφέρμου (ποδοσφαιρίστρια ΑΟΝ Αστέρα)
«Νομίζω όλη η ομάδα, τόσο εμείς που παλιότερα είχαμε αγωνιστεί στην Α’ Εθνική, αλλά και τα πιο άπειρα κορίτσια» αντιμετωπίζουμε όλη αυτή την διαδικασία με πολλή δύναμη, με τεράστια ανυπομονησία. Υπάρχει πολλή όρεξη και θέληση για δουλειά. Ξέρουμε πως αυτό που ξεκινάμε είναι κάτι πολύ ανταγωνιστικό, πολύ δύσκολο. Η Α’ Εθνική έχει αλλάξει, όπως την θυμούνται μερικοί εδώ στο Ρέθυμνο τα παλιότερα χρόνια. Έχει δυναμώσει πολύ, οι απαιτήσεις είναι διαφορετικές, όμως νομίζω υπάρχει η ποιότητα και θα έχουμε μια πολύ καλή εικόνα».

Ειρήνη Δρακάκη (ποδοσφαιρίστρια ΑΟΝ Αστέρα)
«Είμαστε πολύ χαρούμενες όλες οι κοπέλες που ξεκινάμε σήμερα την προετοιμασία μας και επιστρέφουμε στο προπονητικό πρόγραμμα. Η συμμετοχή στην Α’ Εθνική είναι μια φανταστική εμπειρία, ένα όνειρο τρελό… θα έλεγα, που εγώ το έχω ζήσει, όμως είναι και πολλά νέα κορίτσια, που αξίζει να το ζήσουν.  Ο στόχος είναι η παραμονή μας στην Α’ Εθνική, με μια πολύ καλή θέση και μια πολύ καλή πορεία, δείχνοντας όσο τον δυνατόν καλύτερη εικόνα στον κόσμο».

Ελευθερία Σιώη (ποδοσφαιρίστρια ΑΟΝ Αστέρα)
«Είμαστε πάρα πολύ ενθουσιασμένες και όλες έχουμε πολλή θέληση. Σήμερα (σ.σ. την Δευτέρα) είναι μια πάρα πολύ όμορφη ημέρα, επειδή κυρίως ξανά βρισκόμαστε όλες μαζί λόγω των συνθηκών, που είχαν λήξει λίγο άδοξα το προηγούμενο πρωτάθλημα. Κάνουμε μια πολύ καλή αρχή. Έχουμε όρεξη, έχουμε δουλέψει και έχω πολλή εμπιστοσύνη στην ομάδα μου. Το πιο σημαντικό για τη νέα χρονιά που θα βρει τον σύλλογο, αλλά και αρκετά κορίτσια μεταξύ αυτών και εμένα, για πρώτη φορά στην Α’ Εθνική, να το ευχαριστηθούμε. Όπως βέβαια και να πρωταγωνιστήσουμε όσο μπορούμε και η επίτευξη της παραμονής θα είναι ότι καλύτερο».