Λευτέρης Βουτσάς : <<O Αστέρας εκπέμπει πλέον υγεία>>

Δεν αναζήτησε ποτέ προβολή. Αποτελούσε πάντοτε τον χρήσιμο ποδοσφαιριστή που απρόσκοπτα έδινε τον καλύτερο εαυτό του σε μια πρόκληση που ονομάζεται «ρομαντική πλευρά του ποδοσφαίρου». Δεν είναι ο κλειστός και απλησίαστος χαρακτήρας ανθρώπου που παίζει ποδόσφαιρο απλά από καθήκον ή γιατί αποτελεί για εκείνον μια καθαρά προσωπική αγάπη χωρίς η έξωθεν παρεμβολές να συνεισφέρουν ως συμπλήρωμα στο λαοφιλές, που έχει τις ιδιαιτερότητες του. Ο Λευτέρης Βουτσάς ήταν πάντα ο πιστός «στρατιώτης» του Αστέρα μας. Ήταν ο άνθρωπος που το ύψος του γέμισε την αμυντική γραμμή της ομάδας, όμως δεν αποτελούσε παράλληλα και την διαφορά σε «μποϊ» που πολλοί θα πίστευαν σε σχέση με τους πιο νέους ποδοσφαιριστές της ομάδας μας. Είναι ο άνθρωπος που θα δώσει την συμβουλή, θα σε βοηθήσει στον εγκλιματισμό, θα σε χτυπήσει φιλικά αλλά και για κουράγιο στην πλάτη. Θα σε εμψυχώσει, αλλά θα σε «πειράξει». Έτσι για να «σπάσει τον πάγο». Για να σε κάνει να νιώσεις γρήγορα και χωρίς ούτε ένα «καψόνι» νέο «αστέρι» στην ομάδα που δεν εγκατέλειψε ακόμη και φέτος για τις «σειρήνες» των Χανίων. Ο Λευτέρης Βουτσάς, ακόμη και όταν δέχτηκε την πρόταση από την γειτονική πόλη, για μια καινούρια «σελίδα» της παρουσίας του στο ποδόσφαιρο, δεν σκέφτηκε πολύ για να πει το «όχι». Πως άλλωστε θα μπορούσε να εγκαταλείψει το «παρεάκι» του. Τον Ραφαήλ (Μαραθιανός), τον Αντώνη (Παπαδάκης), τον Βαγγέλη (Σαρρής), τον συνονόματό του Λευτέρη (Ψυχουντάκης), αλλά και όλους εκείνους τους πιτσιρικάδες που αρχίζουν σιγά-σιγά να «λάμπουν» πάνω από τον ουρανό της Σοχώρας. Για εκείνον που ξεκίνησε και ανδρώθηκε στο γήπεδο του Περιφερειακού, ήταν ακατόρθωτο να μην είναι ανάμεσα τους. Έστω και σαν τελευταίος στις ανανεώσεις των συνεργασιών της «παλιάς φουρνιάς» του Αστέρα μας, δεν πέρασε ποτέ από το μυαλό του ένα άλλο χρώμα στην φανέλα που θα φορούσε. Κάτι μεταξύ των «κιτρινόμαυρων» του Κεραυνού και των «κυανοκίτρινων» του Αστέρα ήταν οι επιλογές του. Έτσι και τώρα μετά από 21 χρόνια επαφής με την «θεά» παραμένει πάντα πιστός. Ένας οικογενειάρχης στην ζωή και το ποδόσφαιρο.

Ο Λευτέρης Βουτσάς γεννήθηκε την 3η ημέρα του Δεκέμβρη του 1988 και όταν σε ηλικία 9 ετών ήρθε στην πρώτη του επαφή με την «θεά» στις Ακαδημίες του Αστέρα, ίσως δεν γνώρισε ότι το «αστέρι» θα γινόταν κάτι σαν «τατουάζ» πάνω του. Ανεξίτηλο». Στα 15 του θα προσφέρει υπηρεσίες στον Κεραυνό, και με μια μόλις διετή παρένθεση στο Ατσιπόπουλο και την Δ’ Εθνική στην ηλικία των 17 ετών, θα έχει πάντα το δελτίο του στο «κλασέρ» της «οικογένειας» του Αστέρα. Από το 2008 μάλιστα σε εκείνο που αναγράφει εξωτερικά «Αστέρας Ρεθύμνου». Και πώς άλλωστε θα μπορούσε να το πάρει και να το παραχωρήσει σε μια άλλη ομάδα, όταν άνθρωποι με τους οποίους έχει ζήσει ιδιαίτερες στιγμές, επέστρεψαν σαν διοίκηση στην ομάδα, επιχειρώντας να την επαναφέρουν στην ομαλότητα της. Ο Λευτέρης Βουτσάς θα συνεχίσει να είναι ανάμεσα μας. Στο δυναμικό μας. Στην οικογένεια. Στην παρέα. Χωρίς ανακοινώσεις. Χωρίς φανφάρες. Χωρίς λόγια και λέξεις από «μελάνι στο χαρτί». Είναι ανάμεσα μας γιατί του αρέσει και γιατί σαν ρομαντικός της ποδοσφαιρικής εποχής μας «το ζει». Το απολαμβάνει. Θέλει και εκείνος να δώσει αυτό που μπορεί στην νέα προσπάθεια. Ο Λευτέρης, είναι η ανανέωση συνεργασίας και παρουσίας χωρίς ανακοίνωση.

Λευτέρης Βουτσάς : «Δεν γινόταν να λείπω από την νέα προσπάθεια»

Έχοντας «πατήσει» πλέον τα πρώτα «άντα»  και με πολλά χρόνια «ενσήμων» στον Αστέρα μας ο Λευτέρης Βουτσάς ένιωθε κάτι σαν υποχρέωση να είναι μέλος της νέας προσπάθειας της ομάδας μας, που ξεκίνησε με την διοικητική «συστράτευση» και κατέληξε στην αγωνιστική, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τις «θερμοκρασίες» που επικρατούν στο «κλίμα» αυτής της ομάδας. Δεν ήταν καθόλου δύσκολο για εκείνον να εξωτερικεύσει το συναίσθημα του για αυτό που νιώθει για αυτή τον Αστέρα μας, αλλά και τις αιτίες της απόφασής του για παραμονή. «Νιώθω ότι δεν γινόταν να λείπω από αυτή την προσπάθεια. Θέλω να δω αυτή την ομάδα να ξανά-φτιάνεται βήμα-βήμα από την αρχή. Έχει τις στέρεες βάσεις της, αυτές που είχαν δημιουργήσει οι άνθρωποι που και τώρα την περιβάλλουν. Αυτό που βλέπω αυτή την στιγμή στην ομάδα του Αστέρα, είναι ότι «εκπέμπει» υγεία. Το οικογενειακό κλίμα που έχει μεταφέρεται στην αγωνιστική εικόνα του. Ο Αστέρας πάντα είχε στόχο να πρωταγωνιστεί και την νέα χρονιά τον στόχο αυτόν θα τον καταφέρει. Είμαι σίγουρος ότι οι πιο μεγάλοι σε ηλικία και έμπειροι παίκτες θα μεταφέρουν τις γνώσεις τους στον πιο νεότερους παίκτες και θα τους βοηθήσουν σημαντικά να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της αγωνιστικής περιόδου. Το ίδιο  θα πράξω και εγώ. Ελπίσω στο πρώτο γκολ που θα πετύχω φέτος να είναι παρών η γυναίκα μου και ο γιος μου», ευχήθηκε ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός του Αστέρα, που οραματίζεται ένα ξεχωριστό «δώρο» στον μόλις 7 μηνών γιο του για τον οποίο όπως φυσικά και κάθε πατέρας νιώθει μια ιδιαίτερη αδυναμία.

Ο 30χρονος οπισθοφύλακας  ήταν η μη επίσημη σε ανακοίνωση ανανέωση συνεργασίας του Αστέρα μας. Θα παραμένει πάντα όμως ο απλός. Εκείνος που θα δίνει το παράδειγμα «χαμηλών τόνων και υψηλής προσφοράς». Εκείνος που θα έχει ένα διαφορετικό τρόπο σκέψης και «γραφής» για το ποδόσφαιρο. Τον ρομαντικό