ΑΣΤΕΡΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ - ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΓΕΡΑΝΙΟΥ 3-0 : Με το <<δεξί>> στο... <<ρελαντί>>.

Έστω και αν το τελικό σκορ, για όποιον δεν βρέθηκε σήμερα το απόγευμα στο γήπεδο της Σοχώρας, θα μπορούσε να οδηγήσει σε κάποια διαφορετικά συμπεράσματα, ο Αστέρας μας μπήκε με το «δεξί» στο πρωτάθλημα, χωρίς όμως να χρειαστεί να έχει διαρκώς το «το πόδι στο γκάζι». Ήταν μια «μηχανή» που δούλεψε στο «ρελαντί» και εκτός από το τελικό 3-0, δημιούργησε και πλήθος ευκαιριών, κόντρα σε μια ομάδα όπως ο Ποσειδώνας που φέτος σύμφωνα και με τις μεταγραφικές του κινήσεις, έχει διαφορετικές φιλοδοξίες για την εικόνα και την πορεία του σε σχέση με την περσινή περίοδο. Η ομάδα μας είχε την ωριμότητα που χρειάζεται ένα συγκρότημα για να φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα, χωρίς να χρειάζεται να δαπανήσει πολλές δυνάμεις για λόγους εντυπωσιασμού και θριαμβολογίας. Είχε μια απλοϊκή λειτουργία που οδηγούσε και σε ποικιλία στην δημιουργία φάσεων, αλλά και την σωστή διαχείριση στην αντιμετώπιση της αντίπαλης επιθετικής δραστηριότητας. Έστω και αν ο Ηλίας Ασπρομάτης χρειάστηκε στις αρχές της επανάληψης να πραγματοποιήσει εσωτερικές αλλαγές στο αρχικό του σχήμα, ο Αστέρας μας έδειξε ότι με την ποιότητα που διαθέτει, κάθε άλλο παρά δυσλειτούργησε.

Ο Βαγγέλης Σαρρής έκανε… πρεμιέρα στο φετινό σκοράρισμα.

Από τα πρώτα λεπτά της συνάντησης του γηπέδου του περιφερειακού, φάνηκαν οι προθέσεις των «κυανοκίτρινων», αλλά και ο ουσιαστικός τρόπος να εκμεταλλεύονται και τα λάθη του αντιπάλου. Μόλις στο 10’ η πίεση ψηλά που πραγματοποίησε ο «Όμιλος» απέδωσε καρπούς. Ο Δημήτρης Ρηγάκης έκλεψε μπάλα, από λάθος πάσα των αμυντικών του φιλοξενούμενου, τροφοδότησε τον Παύλο Χατζιάδη, που πρόλαβε στην έξοδο τον Κοκολάκη, όμως το πλάσε του βρήκε στην ρίζα του αριστερού δοκαριού. Στην πορεία της μπάλας βρέθηκε ο Βαγγέλης Σαρρής που καιροφυλακτούσε και με κοντινό πλασέ δεν δυσκολεύτηκε να την στείλει στο βάθος της εστίας του Ποσειδώνα, κάνοντας… πρεμιέρα στα φετινά γκολ των «Αστεριών». Ο έμπειρος επιθετικός μας που ταλαιπωρείται τις τελευταίες ημέρες από μια ίωση, μετατράπηκε από δημιουργό σε εκτελεστή και στο39’ αφού έκλεψε την μπάλα από αντίπαλο αμυντικό, με πλασέ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας μας. Ο τραυματισμός στο 44’ του Λευτέρη Ψυχουντάκη και η είσοδος του Αλέξανδρου Κοντορινάκη στον αγωνιστικό χώρο, απλά οδήγησε σε εσωτερικές αλλαγές, αλλά και στην αύξηση του σκορ.

Από την σαλμονέλα στου 3-0 το… «έλα»

Ο Αλέξανδρος Κοντορινάκης που είχε και αυτός την δική του «περιπέτεια» από μια σαλμονέλα, έδειξε κεφάτος από τα πρώτα λεπτά που μπήκε στον τάπητα της Σοχώρας. Εκτός από τις δυναμικές προσπάθειες που είχε στον χώρο του κέντρου, την «χώθηκε» στην «καρδιά της άμυνας» της ομάδας του Γερανίου στην φάση του 81’ και με κοντινό σουτ νίκησε για τρίτη φορά τον Κοκολάκη, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα.  Πέραν όμως από την ουσία, υπήρχε και το θέαμα, εκεί όπου ο Ρηγάκης στα 27’, 68’ και 80’, Χατζιάδης 52’, Ρότζεν στο 84’ και Σπυριδάκης στο 88’ βρέθηκαν απέναντι στον εκπληκτικό Κοκολάκη, αλλά και στα απλωμένα πόδια των αμυντικών του Ποσειδώνα, που κράτησαν το σκορ στην χαμηλή του διάσταση. Για να φτάσει στην πρεμιέρα με το δεξί όμως, ο Αστέρας μας έδειξε πάλι όλα εκείνα τα στοιχεία σοβαρότητας που τον διακρίνουν. Στιβαρή άμυνα με Λευτέρη Ψυχουντάκη, Λευτέρη Παναγιωτάκη και Βαγγέλη Κασσέλα να είναι σταθεροί στην απόδοσή τους, τον Κώστα Πρινιανάκη να συνεχίζει να διανύει περίοδο μεγάλης φόρμας, αυτή την φορά με αντίπαλο τον Σπανίδη, τους Ραφαήλ Μαραθιανό αρχικά στο κέντρο και στην συνέχεια στα αμυντικά του καθήκοντα, και τον Λευτέρη Βουτσά να κάνουν πολύ καλό παιχνίδι, τους Ρότζεν Ιμπραχίμι και Δημήτρη Ρηγάκη πότε στα άκρα και πότε πιο κεντρικά να δείχνουν απλησίαστοι στους «αγώνες σπριντ» με τους αντιπάλους τους και τον Παύλο Χατζιάδη να δείχνει πολύ ανθεκτικός τόσο ανθεκτικός σε φυσικά κατάσταση, αλλά και σε «μάχες» ακόμη και με περισσότερους από δυο αντιπάλους απέναντί του. Ακόμη και οι μικροί Σπυριδάκης, Τσακάλι και Πετρίδης, δείχνουν ότι μπορούν να ακολουθήσουν τους απαιτητικούς ρυθμούς της ομάδας μας.

Αστέρας Ρεθύμνου : Παπαδάκης, Ψυχουντάκης (46’ λ.τ. Κοντορινάκης), Παναγιωτάκης, Κασσέλας, Πρινιανάκης, Βουτσάς (85’ Πετρίδης), Σαρρής (66’ Τσακάλι), Μαραθιανός, Ρηγάκης, Ρότζεν, Χατζιάδης (60’ Σπυριδάκης).